Annelies Van Parys ontvangt Klara voor Beste Componist én voor Muziekpersoonlijkheid van 2018

Op vrijdag 22 maart 2019 werden voor de 9e keer De Klara’s - Classical Music Awards uitgereikt. 
Annelies Van Parys ontvangt De Klara voor Beste Componist én Muziekpersoonlijkheid van 2018 uit de handen van Klara net manager Chantal Pattyn.

Dit zijn de prijzen voor al wie zich in 2018 in de klassieke muziek, jazz en wereldmuziek heeft laten opmerken. Met steun van Sabam for Culture en Vlaams Minister van Cultuur, Media, Jeugd en Brussel Sven Gatz en enkele platenfirma’s.  

Voor de tweede keer werkten Klara, het Klarafestival en Flagey samen om van de uitreiking van de Klara’s een feestelijk moment te maken. BOZAR, Concertgebouw Brugge en deSingel, partners van Klara en van Klarafestival, droegen bij aan deze unieke netwerkavond voor de muziek en de sector. Ook PIAS en OUTHERE gaven hun steun aan deze editie. 

Uit het juryrapport: Wie doet het haar na? In één jaar minstens vier aanzienlijke creaties waaronder ‘A War Requiem’ als officieel slotmoment voor de herdenking van 14-18… Het was muziek die binnen kwam, die meedogenloos en spectaculair was. In elke noot… 
De kameropera ‘Usher’ schreef ze op vraag van de Deutsche Staatsoper Unter den Linden Berlin en Folkoperan Stockholm. Van Parys weet altijd te bekoren. Haar muziek raakt al je zintuigen. Annelies Van Parys is een componist en een artiest waar je niet meer langs kan, ze is de muziekpersoonlijkheid van het jaar.

VRT NWS
Klara