[EUROPALIA TRAINS & TRACKS: LOST & FOUND]

15.11.21 - 19.11.21
Centraal Station, Antwerpen

29.11.21 - 30.11.21
Centraal Station, Brussel

01.12.21 - 03.12.21
Centraal Station, Brussel

08.03.22
St Pancras, London

14.05.22 - 20.05.22
Centraal Station, Rotterdam

https://cascophil.be/events/europalia-trains-tracks-lost-found/

Voorbijgangers worden toeschouwers, reizigers worden deelnemers. EUROPALIA staat dit jaar in het teken van treinen: de sporen die het continent letterlijk verbinden. Samen met Muziektheater Transparant ontwikkelde Casco Phil een verbindende operabeleving. Een componist en een librettist verblijven telkens een week in een glazen box in de stations van Antwerpen, Brussel Centraal, London St Pancras en Rotterdam. Dagelijks componeren ze een korte, actuele opera, mee bepaald door passanten en hun verhalen en opgevoerd tijdens de spitsuren. De uiteindelijke compositie wordt een voorstelling en een geluidsinstallatie met live muzikanten en zangers die een week lang vrij te bezoeken is door wie doelbewust of geheel toevallig even halt wil houden.

Annelies Van Parys
compositie

Benjamin Haemhouts
dirigent

Gaea Schoeters
libretto

Lost & Found:
Een idee van Casco Phil. Een productie van EUROPALIA, Casco Phil en Muziektheater Transparant in het kader van EUROPALIA TRAINS & TRACKS (2021).
Coproductie Opera Ballet Vlaanderen, IOA International Opera Academy, O. Festival for Opera. Music. Theatre, BOZAR en Royal Opera House Londen.

Gerealiseerd met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid en NMBS