EUROPALIA TRAINS & TRACKS: LOST & FOUND

15.11.21 - 19.11.21
Central Station, Antwerp (B)

29.11..21 - 03.12.21 
Central Station, Brussels (B)

CREATION: 10:00 - 17:00
PRESENTATION: 17:00 - 18:30

Concept I Musical Director: Benjamin Haemhouts 
Librettist: Gaea Schoeters 
Composer: Annelies Van Parys 
Director: Fanny Gilbert Collet
Cast: Members Jong Ensemble Opera Ballet Vlaanderen & International Opera Academy 

Aan de hand van uw verhaal en dat van medereizigers creĆ«ren Gaea Schoeters en Annelies Van Parys in een glazen container in het station een opera!  In samenwerking met Casco Phil en EUROPALIA. Kom hen opzoeken, laat uw verhaal achter in de gele brievenbus of mail info@transparant.be.

De geschiedenis van ons continent is grotendeels het resultaat van de onbedwingbare behoefte van de mens om te reizen en de voortdurende beweging die hieruit voortkomt. In treinstations komen verhalen samen die ontstaan uit de reizigersstromen die er passeren en de kleine en grote gebeurtenissen die er plaatsvinden. LOST & FOUND wil een dialoog tot stand brengen tussen de stations en de diversiteit aan lokale verhalen die daar leeft - van intieme, persoonlijke getuigenissen tot boodschappen van algemeen nut. Miniopera's die in de loop van meerdere dagen worden ontwikkeld zetten deze verhalen om in audio-, visuele en kinetische ervaringen voor voorbijgangers en reizigers.

Het team met librettoschrijver Gaea Schoeters, regisseur Fanny Gilbert Collet en componist Annelies Van Parys werkt in een creatieve ruimte - een transparante glazen box in het station zelf - waaruit de kunstenaars kunnen observeren wat er buiten hun box gebeurt en waardoor de voorbijgangers in real time getuige kunnen zijn van het creatieproces. Elke dag worden er tussen 17u en 18u30 pop-up voorstellingen gegeven op basis van de interacties van die dag. De uiteindelijke compositie zal de dagelijkse operafragmenten samenbrengen en de vorm aannemen van een doorlopende performance waarin musici en zangers het resultaat van deze ervaring zullen delen.

CREDITS
Productie: Muziektheater Transparant, Casco Phil en EUROPALIA
In coproductie met: Opera Ballet Vlaanderen (Antwerpen en Brussel), IOA International Opera Academy (Antwerpen en Brussel)

Met de steun van de Tax Shelter van de Belgische Federale Overheid en NMBS (Antwerpen
en Brussel)

MORE INFO:
Casco Phil
Muziektheater Transparant
EUROPALIA TRAINS & TRACKS