Holle Haven /Concertgebouw Brugge

- Concertcaptatie

Tijdens de eerste quarantaine herschreef Gaea Schoeters het gedicht Holle Haven uit Paul van Ostaijens Bezette Stad voor het project Besmette Stad van deBuren. Nadien groeide deze nieuwe Holle Haven uit tot een slam 2.0 performance die spoken word samenbrengt met hedendaagse klassieke muziek. 
Holle Haven klinkt als een poëtische jamsessie rond een vleugelpiano (vierhandig bespeeld door Lies Colman en Annelies Van Parys), waarin mezzosopraan Els Mondelaers stem geeft aan Van Ostaijen en Gaea Schoeters hem het heden intrekt.

Concertgebouw Brugge

- film Sébastien Van Malleghem

Fotograaf Sébastien Van Malleghem maakte, geïnspireerd door de muziek, opnames in het nachtelijke Antwerpen, die nu weer geprojecteerd worden tijdens de concertperformance. Samen schetsen ze een beeld van de impact van de pandemie op ons leven. Van de eenzaamheid van gescheiden geliefden tijdens de quarantaine tot het abrupte stilvallen van toerisme en economie, van alleen moeten sterven tot de onstilbare huidhonger en de opgehokte verlangens.

De film van Sébastien Van Malleghem wordt gestreamd parallel met de concertcaptatie via de Facebookpagina van het Letterenhuis.