PREY

“We are food” (Val Plumwood)
Een nieuwe nederigheid

Hoe kunnen we de mens vanuit een radicaal ecologisch perspectief anders bekijken? Welke verhalen helpen ons de ontregelingen als gevolg van de klimaatcrisis beter begrijpen? Het zijn deze vragen die aan de basis liggen van PREY. Misschien vormen onze eigen sterfelijkheid en kwetsbaarheid wel een goed vertrekpunt voor de zoektocht naar een antwoord. Misschien moeten we opnieuw leren sterven om onze plek te vinden in het geheel.

PREY zal bestaan uit drie solo’s door drie generaties vrouwen. Elk hebben ze een eigen focus: tekst/taal, zang/muziek en dans/performance. Met elke solo wordt de spanning tussen mens en landschap, performer en scenografie, intenser en intiemer. De essentie van PREY is troost vinden in het schrikwekkende feit dat ook wij voedsel zijn, dat ook wij behoren tot een ecologische cyclus van leven en dood.

Kris Verdonck verzamelde voor deze voorstelling een bijzondere groep mensen rond zich: componiste Annelies Van ParysICTUS Ensemble, actrice Katelijne Damen, zangeres Anna Clare Hauf en danseres Mooni Van Tichel. Verdonck staat in voor de scenografie, een multimediaal landschap waarin de performers steeds meer verdwijnen en opgeslokt worden.

De première is gepland op 25-26 maart 2023 in Théâtre Varia in het kader van het Klarafestival in Brussel.

Wij zijn allemaal voedsel
Interview met Kris Verdonck en Annelies Van Parys

25.03.2023 - 18:00 
Théâtre Varia, Brussels
TICKETS

26.03.2023 - 20:00 
Théâtre Varia, Brussels
TICKETS

31.03.2023 - 20:00
Theater Rotterdam (NL)
TICKETS