Revue Blanche plays Van Parys

Annelies Van Parys schreef haar Harptrio in 2016 voor het ensemble Oxalys. Het werk is een ingenieuze afwisseling van dwingend ritmische passages en spectrale verstilling. Vlak voor het dansende einde echoot Debussy’s beroemde Sonate pour flûte alto et harpe.

Dat Annelies een bijzondere aanleg heeft voor het componeren voor de stem, hoor je in haar zangsolo Poïèma (2006). Ze baseert zich op een gedicht van de Oudgriekse dichteres Sappho. De onvermijdelijke thema's van liefde en verlangen vormden de rode draad. Herinneringen  worden uitgediept en de luisteraar wordt meegevoerd tussen intimiteit, uitbundigheid en verlangen.

Donderdag 13 mei om 20 uur zou ‘The Celestial City’ in première gaan. In deze productie bouwen Revue Blanche en Symfonieorkest Vlaanderen samen aan een hemels klankenoord, ver van menselijk rumoer. Speciaal hiervoor pent componist Annelies Van Parys een nieuwe creatie neer. Op die wereldpremière is het echter wachten tot vrijere tijden... Maar niet getreurd! Op de geplande concertavond spelen de vier musici van Revue Blanche twee werken van Annelies Van Parys die als gegoten passen in het repertoire van Revue Blanche: Harptrio (fluit, altviool en harp) en Poïèma (sopraan solo).

Het concert is gratis te bekijken via Evil Penguin TV. 

Evil Penguin TV