Sneak Preview - Het Kanaal / Crossing Borders

Op het strand bij Calais maakt een vluchteling zich klaar om het Kanaal over te zwemmen, zijn toekomst tegemoet. Op de krijtrotsen aan de overkant neemt een (transseksuele) vrouw afscheid van het leven; nog even en ze springt haar einde tegemoet. Tussen de twee ontstaat een verrassende dialoog: hun lot blijkt sterker verbonden dan gedacht.

De tekst van auteur Gaea Schoeters vindt zijn spiegel in een recent teruggevonden theatertekst van William Shakespeare. Componiste Annelies Van Parys zet de Shakespeare-tekst om tot een reeks liederen voor sopraan & gitaar/luit. De muziek vormt geen klassieke soundtrack, maar wordt een extra personage. De sopraan krijgt de rol van ‘commentator’ en plaatst de monologen in een ruimer kader, zodat ze niet alleen een persoonlijk verhaal zijn, maar ook een maatschappelijke reflectie.

Tekst Gaea Schoeters Compositie Annelies Van Parys Acteurs Katelijne Verbeke & Adams Mensah Zang Naomi Beeldens Luitist/gitarist Maarten Vandenbemden of Ana Fernandez Perez Regie Gable & Romy Roelofsen / Het Geluid Maastricht Scenografie Anneleen De Causmaecker

17 februari: HET KANAAL (try-out voor programmatoren) - 15:00

18 februari: HET KANAAL (publieke try-out tijdens QAF) - 15:00

19 februari: HET KANAAL (publieke try-out tijdens QAF) - 20:00

Productie Antwerp Queer Arts Festival 
Co-productie met Muziektheater Transparant, Het Geluid Maastricht, Opera Dagen Rotterdam